Az Egy s Ég Központ Egyesület Alkotótársai örömmel osztják meg élménybeszámolóikat az életről, önmagukról, hétköznapi tapasztalásaikról, a valós értékrend szűrőjén keresztül.

Szerzői jog fenntartva.

2012. június 29., péntek

Cash Flow tanfolyam

Többre, jobbra, szebbre vágyunk, amióta világ a világ. Főleg, amióta fogyasztói társadalomban élünk. Imádunk vásárolni, a pénzköltés a hobbink lett. Kergetjük a szerzés örömét, de igazán semmi nem elégít ki, mert harácsolunk és mindent akarunk. Szép ruhákban járunk, benzinre is van pénzünk, ám mindig aggódunk és a hónap vége felé már hús sincs a tányérunkon. Ismerősek számodra ezek a helyzetek?
Számomra azok. Ám, mindez már kezd a múlté lenni. Idén januárban megelégeltem, hogy állandó harcban vagyok a pénzzel, leginkább azt, hogy semmi nem elég. Fizikai fájdalmat éreztem, amikor csökkent a folyószámlámon az összeg, mindemellett imádtam költekezni – egy új ruha a mennyországba tudott repíteni. Mókuskerékben éreztem magamat. Ezidőtájt hallottam a cash-flow tanfolyamról, naná, hogy belevágtam. Ugyanis, utálom az érzést, amikor valami fogva tart.
Társasjáték várt bennünket az asztalon, nyolcan voltunk. Három alkalommal találkoztunk, közben házi feladatot is kaptunk. Családias, nyugodt környezetben, felszabadultan játszottunk. A játék közben feltárult előttem, ahogy a való életben is viszonyulok a pénzhez. Előjöttek az érzéseim: a dühöm, amikor váratlanul kell pénzt kiadnom; a mérhetetlen aggódásom, hogy nem lesz elég munkám és nem tudom magamat fenntartani; az elfojtásaim, a birtoklási vágyam, sőt, a fukarságom is. Micsoda színes egyéniség! Nevettem magamon… egyszerre megdöbbentő is volt, hogy ilyen sok érzés kapcsolódik a pénzhez. Érzelmi hullámvasút volt, időnként a gyomrom is belefájdult a szembesülésekbe. Éreztem, hogy mindezek ólomsúlyként nehezednek rám és gátolnak abban, hogy elérjem azt, amit igazán szeretnék. Továbbra is élveztem a játékot, ám egyre inkább elkezdtem figyelni magamat. Rájöttem, mindig több út áll előttünk. Dönthetek a megszokott módon, de azt is mondhatom: most megpróbálom másképpen. Az egyik a biztonság útja, a másik a lehetőségé. Mindehhez egy borsószemnyi önbizalom is elég. Amikor hiszünk magunkban, képesnek érezzük magunkat a változtatásra, az elrugaszkodásra, az újrakezdésre – bármire. Nem arról van szó, hogy rögtön milliárdosi babérokra törünk, hanem a hétköznapok pénzére figyelünk. A felismerés által tudatosítjuk, hogy egyedül a félelmeink gátolják a lehetőségeinket, mondhatom úgy is: én állok önmagam útjában. A játék megnyitotta bennem a bizalmat, hogy én is elérhetem, amit szeretnék és a séma, miszerint „becsületes úton még senki nem gazdagodott meg” letehető. Megváltoztak a prioritásaim, élvezem a munkámat és megvalósíthatónak tartom, hogy kilépjek a mókuskerékből, a saját lábamra álljak, és ne egy multicégtől várjam a havi apanázsomat. Az életem a tanfolyam óta átalakulóban van, az új körülményekhez, megvalósítási módokhoz igyekszem igazodni. Van, hogy nem tartom a lépést, mert annyira erős bennem a megszokás, és előfordul, hogy elkap a vásárlási láz. Van, amikor engedek neki, de már nem hiánytudatból vásárolok, nem kapkodva veszem le az árut a polcról, nem a szerzés vezérel, hanem az öröm.
Ha döcögnek a pénzügyeid, és szeretnéd megtudni az okait, valamint szeretnél változtatni is rajta, hogy elégedett ember lehessél, a Cash Flow tanfolyam keretein belül megteheted. 
Cím: II. kerület, Hankóczy Jenő utca 35. 
web: www.egysegkozpont.hu
email: egyesulet@egysegkozpont.hu


eredeti cikk ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése