Az Egy s Ég Központ Egyesület Alkotótársai örömmel osztják meg élménybeszámolóikat az életről, önmagukról, hétköznapi tapasztalásaikról, a valós értékrend szűrőjén keresztül.

Szerzői jog fenntartva.

2013. december 5., csütörtök

Válj azzá, Aki valójában vagy!

Családunk és az a környezet, amiben nevelkedünk, rendkívül meghatározza jellemünk, szokásaink, érzelemvilágunk kialakulását. Gyermekként folyamatosan látjuk, tapasztaljuk szüleink, rokonaink egy-egy élethelyzetre adott reakcióit, ezért ezeket a viselkedési mintákat tekintjük  normáknak, azaz hasonló szituációkban mi  is ezt alkalmazzuk „megoldási formának”.
Növekedésünk során az átvett „mintázatok” egyre csak szaporodnak, közben észrevétlenül egyre messzebb kerülünk igazi Önvalónktól, attól a boldog és önfeledt gyermektől, akik egykor voltunk. Idővel annyira természetessé válik a sok fölvett szokás, hogy észre sem vesszük, miként válunk teljesen eggyé velük. 
  
Felnőve egyre inkább véleményt alkotunk ezekről a viselkedésmintákról: „na, én olyan biztosan nem leszek mint az apám, anyám, testvérem, nagybátyám, stb! Bizonyos dolgokat megpróbálunk elfojtani, vagy épp nagyobb teret engedni neki, és mindeközben folyamatos önbecsapásban élve egyre csak azt hajtogatjuk, hogy én akkor se vagyok (és soha nem is leszek!!) olyan, mint Ez vagy Az!
  
Ha kevés „nehezéket” hozunk otthonról, a mindennapokban könnyebben boldogulunk és kiegyensúlyozottabban viselkedünk, viszont ha túl sok a "szerzett súly", akkor telve vagyunk fájdalommal, félelemmel, és leginkább ebben az állapotban tengődünk. Ezek a minták hatnak minden pillanatban az életünkre, és mivel mindent(!) Mi teremtünk magunknak, ezek az erők számos olyan helyzetet is behívnak életünkbe, amik bizony fájnak. Értetlenül állunk az ilyenek előtt pl.: Miért rúgtak ki megint a munkahelyemről? Miért vagyok még mindig féltékeny? Miért haragszom ennyire a testvéremre? Miért nincs elég pénzem? ... és még sorolhatnánk a kérdéseket.
Nem látjuk ezekben a „rossz” történésekben, hogy a bennünk élő Isten miként súgja szeretetteljesen a fülünkbe:    ” NÉZZ  SZEMBE MAGADDAL! ” 

Mikor életünkben sorra történnek olyan események, amiket nehezen, már-már kínkeservesen élünk meg, rá kellene látnunk arra, hogy mindezeket valójában mi „hívtuk” be magunknak.

Akár akarjuk,akár nem, akár hisszük, akár nem - az energiatörvények MŰKÖDNEK!
Ha megkeressük magunkban azokat a félelemből fakadó energiaminőségeket, amelyekkel a vonzás törvénye alapján behívtuk életünkbe a „tükröket”, miután felismertük őket, megvan a lehetőségünk arra, hogy meditációban, a szeretet fényével alkímiázva (átalakítva) elengedjük őket.

Ahogy önmegismerésünk során mind felelősségteljesebben, lelkiismeretesebben haladunk előre, 
egyre könnyebben ismerjük fel azokat a félelem-erőket, amelyek még végrehajthatnak bennünket.
Ezeket meglátva, majd tudatosan átalakítva nyitottabbá válunk az új, magasabb rezgésszintű energiák befogadására. Belső változásunkkal összhangban elkezdenek beáramlani a csodák mindennapjainkba. Elindul az ÉLET!

A választás a Tied: 
hagyod, hogy sodorjon az ár,vagy kezedbe veszed az életed és azzá válsz, Aki valójában Vagy?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése